Nagyvilág

Ideges a Belügyminisztérium, mert hazugsággal vádolják őket Gruevszki-ügyben

Szerintük a bevándorlási hivatal vezetője hiteles tájékoztatást adott.

Indulatos hangvételű közleményben utasította vissza a Belügyminisztérium, hogy félrevezették volna az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának tagjait Nikola Gruevszki menedékkérelmével kapcsolatban.

Mint korábban megírtuk, a bizottság jobbikos elnöke, Mirkóczki Ádám rendkívüli ülést hívott össze szerdára. Ennek oka, hogy a testület keddi ülésén a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal igazgatója még arról beszélt, hogy folyamatban van a bukott macedón miniszterelnök menedékkérelmének elbírálása, és az egy hosszas folyamat. Ám néhány órával az ülés után a Magyar Idők megírta, majd Gruevszki maga közölte, hogy megkapta a menekültstátuszt. Mirkóczki szerint a Belügyminisztérium és a bevándorlási hivatal megszegte törvényi kötelezettségét, és átverte a bizottságot.

Erre reagálva a Belügyminisztérium azt közölte: „ellentmondást nem tűrően leszögezik”, hogy a hivatal főigazgatója az adott helyzetnek mindenben megfelelő, hiteles jogi tájékoztatást adott. Egyben méltatlannak tartanak és kategorikusan visszautasítanak minden olyan „politikai támadást, amely a munkájukat a hivatali esküjüknek megfelelően végző kormánytisztviselők ellen irányul”.

Ezen felül emlékeztettek arra, hogy a hatóságok a menedékjogi törvény rendelkezéseinek betartása érdekében nem adhatnak tájékoztatást egyetlen menekültügyi eljárásról sem a nyilvánosságnak, a döntésről egyedül a kérelmezőt tájékoztatják. (Fotó: MTI / Soós Lajos)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik