Nagyvilág

Rabtársai szétszurkálták a leggyűlöltebb brit pedofil gyerekgyilkost a börtönben

A férfire két gyilkosságért elítélt rab támadt rá. Többször megszúrták, majd otthagyták meghalni.

Csak a gyors orvosi beavatkozásnak köszönheti életét egy 59 éves pedofil gyerekgyilkos, akit rabtársai szurkáltak össze cellájában – jelentette a helyi sajtó. Roy Whitingre két rab támadt rá a Wakfield börtönben. Az emberölés miatt ülő rabok összeeszkábált késekkel támadtak rá, többször is megszúrták, majd otthagyták a vérben úszó férfit, hogy meghaljon.

Az életveszélyes sérüléseket szenvedett férfit gyorsan kórházba szállították, ahol az orvosoknak sikerült megmenteniük az életét. A brit büntetésvégrehajtási hatóság közlése szerint a nyolcéves Sarah Payne megölése miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt férfi újra a börtönben van, stabil állapotban.

Ez már a 3. alkalom volt, hogy Whitingre rátámadtak rabtársai a börtönben, miután 2001-ben bebörtönözték. 2002-ben az arcát vágta végig egy késsel egy rab, 2011-ben pedig egy kétszeres gyilkos egy kiélesített fogkefével szúrta szemen.

Whiting 2000-ben rabolta el a testvéreivel a házuk közelében bújócskázó 8 éves kislányt, akit megerőszakolt, majd megölt. A férfit azelőtt már elítélték egy másik 8 éves lány ellen elkövetett nemi erőszak miatt.

A kiemelt képen tüntetők támadnak a Roy Whitinget a bíróságról elszállító rendőrségi furgonra, 2001 február hetedikén. Fotó: AFP / GERRY PENNY 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik