Belföld

Brutális részletek derültek ki a szombathelyi börtöngyilkosságról

Tavaly májusban meghalt egy rab a szombathelyi börtönben, már akkor is felmerült a gyanú, hogy társai kínozták halálra, de a részletek csak idén szeptemberben derültek ki, amikor elkészült a vádirat.

A Vas Megyei Főügyészség vádirata szerint a három vádlott tavaly tavasszal kezdte napi rendszerességgel bántalmazni és megalázni a velük egy zárkában lévő sértettet, írja a nyugat.hu.

Például a takarításhoz használt ötliteres műanyag vödröt megtöltötték vízzel, a sértettet pedig arra kényszerítették, hogy azt állva igya meg, miközben bántalmazták, majd csikket etettek vele.

A bántalmazások tavaly májusban még inkább eldurvultak, a vádlottak kikötözték a sértettet, száját lepedőből hasított csíkokkal betömték, felváltva ráálltak, taposták, ugráltak rajta, ököllel ütötték és rugdalták a bordáit, ájulásig fojtogatták.

Amikor a sértett összecsuklott, felállították, és az elejéről kezdték a bántalmazást. A férfi halála előtti egy-két napban az elsőrendű vádlott arra kényszerítette a sértettet, hogy megegye a felmosó cipőfűző vastagságú szálait.

Ha a sértett a bántalmazások miatt vérzett, a szétnyílt sebet az elsőrendű vádlott egy öngyújtóval kiégette, a vért feltakarították a sértettel, a véres törölközőt pedig az ablakon kidobták.

Amikor a vádlottak észlelték, hogy a sértett hányásában fekszik a mosdó előtt, kikiabáltak az őrnek, hogy baj van, majd amíg az őr a zárkához ért, megbeszélték, hogy nem mondanak egymásra semmit, azt fogják előadni, hogy a sértettet valaki más bántalmazta.

A Vas Megyei Főügyészség az első- és másodrendű vádlottakat folytatólagosan, társtettesként elkövetett kényszerítés bűntettével, társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettével, és társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, a harmadrendű vádlottat társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettével, és társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik