Nagyvilág

Egy vagyont bukott el a japán nemzeti park, mert a jegyárus nem merte elkérni a belépő árát 160 ezer látogatótól

Több millió japán jen kárt okozott a Tokió szívében található népszerű park egyik alkalmazottja, mert túlságosan félénk volt ahhoz, hogy a külföldi látogatóktól elkérje a jegyárakat a beléptetéskor, írja a The Guardian.

A 70-es évei elején járó dolgozó ellen azután indult eljárás, hogy az egyik kollégája beköpte őt. A meg nem nevezett férfi idő közben nyugdíjba vonult, tettét beismerte. Állítólag azzal védekezik, hogy egyszer külföldiek ráordítottak, onnantól pedig tartott az idegenektől, mert nem beszél semmilyen más nyelven a japánon kívül.

Miután kiadta a jegyeket, megkérte az egyik munkatársát, hogy törölje az adatbázisból az eladásokat, ezáltal a bevételkiesés nem jelentkezett a számokban.

Sajtóértesülések szerint az elkövető 2014 áprilisától kezdve két és fél éven át nem végezte rendesen a munkáját. A felnőtteknek a 200 jenes, a gyerekeknek pedig az 50 jenes belépőjegyeket engedte el.

Ennek eredményeként összesen 160 ezer ember ment be ingyen a kertbe. 

A parkot fenntartó környezetvédelmi minisztérium a héten közölte, hogy összesen 25 millió jen esett így ki a kasszából. Ez átszámítva körülbelül 63.5 millió forintot jelent.

Kiemelt kép: Europress/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik