Nagyvilág

Egy nő azt állítja, fizettek volna neki azért, hogy bemószerolja a Trumpot vizsgáló ügyészt

A 2016-os amerikai elnökválasztás állítólagos orosz befolyásolását vizsgáló különleges ügyész, Robert Mueller irodája az FBI-hoz fordult, mert állítólag egy nőt arra akartak rávenni, hogy tegyen hamis tanúvallomást Muellerről.

Az Atlantic szerint a névtelenséget kérő nő azt mondta újságíróknak, hogy  egy brit akcentussal beszélő férfi kereste meg, aki azt mondta, hogy a rádiós Jack Burkmannek dolgozik és néhány dolgot akart kérdezni a különleges ügyésszel kapcsolatban. A nő 1974-ben rövid ideig együtt dolgozott Muellerrel egy ügyvédi irodában.

Az ismeretlen férfi arra kérte a nőt, hogy töltse le a telefonjára a Signal nevű alkalmazást, amellyel titkosítva tudnak beszélni és néhány perc múlva fel is hívta. A nő megkérdezte, hogy mégis mit akar tőle, mire a férfi azt válaszolta:

Azt akarom, hogy vádolja meg szexuális és munkahelyi zaklatással Robert Muellert és hogy erről írjon alá egy tanúvallomást .

A férfi felajánlotta, hogy kifizeti a nő minden hitelkártya-adósságát, illetve ezen felül kiállít egy 20 ezer dollárról szóló csekket is.

Pontosan tudta, hogy mekkora a hitelkártya-adósságom, ami eléggé megrémisztett.

A nő a történetet e-mailben küldte el az újságíróknak, telefonon nem akart velük beszélni, de nagyjából ebben az időben a republikánus szimpatizáns Burkman kitett egy videót a Facebook-oldalára, amelyben azt állította, hogy Mueller élete során többször is zaklatott nőket.

Egy közleményben az összeesküvés-elméleteket kedvelő Burkman tagadta, hogy ismerné a nőt, szerinte Mueller el akarja terelni magáról a figyelmet.

Kiemelt kép: Europress/RON SACHS/Ron Sachs – CNP / DPA 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik