Nagyvilág

Orbán cseh magánrepülővel mehetett a Vidi meccsére

Ahogy korábban megírtuk, csütörtök este az Európa Liga csoportkör harmadik fordulójában a MOL Vidi FC 2-0-ra verte Szalonikiben a PAOK-ot. A mérkőzést Orbán Viktor is a helyszínen szurkolta végig Adnan Polat és Garancsi István társaságában. Az a gép, amin Orbán már utazott meccsekre, Görögország helyett Svájcba ment, a gép nem sokkal délután kettő előtt landolt Zürichben.

Az Átlátszó azt írja, csak október 27-én tért vissza Ferihegyre Zürichből, Orbán viszont ott volt a PAOK elleni mérkőzésen. A meccs kapcsán szóba jöhetett volna még Csányi Sándor magángépe is, azonban ez először Ljubljanába, majd onnan Egyiptomba repült, és csak október 26-án késő este jött vissza Budapestre, aznap azonban délután Orbán már a Nemzetközi Birkózószövetség elnökével tárgyalt Budapesten.

A portál szerint leszállt Budapesten egy cseh magángép, az OK-SEM lajstromejlű gép Prágából érkezett, alig fél órát töltött Ferihegyen, majd Thesszalonikibe repült. Ottani idő szerint délután fél négy körül landolt a városban, ahol aznap este a Vidi játszott. A gép másnap, október 26-án kora reggel indult vissza Magyarországra, ahol itteni idő szerint fél kilenc körül landolt, innen pedig Milánóba ment, majd onnan Prágába.

Mivel október 25-én nem ment más magánrepülő Budapestről Thesszalonikibe, majd másnap onnan vissza, elképzelhető, hogy Orbán ezzel a géppel utazott a Vidi meccsére.

A gép egy Cessna 680 Citation Sovereign típusú magánrepülő, üzembentartója a legnagyobb cseh magánlégitársaság, a Travel Service.

Kiemelt kép: Sakis Mitrolidis/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik