Nagyvilág

Indonéz repülőgép-katasztrófa: Újabb emberi testrészeket találtak a baleset helyszínén

Újabb emberi testrészeket találtak az ,indonéz mentők kedden az előző nap történt repülőgép-katasztrófa helyszínén, miközben a helyi média úgy értesült, hogy egy fedélzeti műszer rosszul működött a gépen lezuhanása előtt.

Mintegy 300 ember – köztük több tucatnyi búvár – kutat a gép és a rajta utazók maradványai után.

Eddig már 10 zsáknyi emberi testrészt találtak, ezeket elszállították Jakartába orvosszakértői vizsgálatra és azonosításra.

Ezenkívül a búvárok összeszedtek 14 zsáknyi tárgyat és törmeléket. A tárgyak között sok személyes van, például cipők, pénztárcák. A gép törzsét még nem találták meg, kedden kutatórobotok is segítenek, és a gép két feketedobozát is keresik még.

A Boeing 737-800 típusú gépen 178 felnőtt utas, egy gyerek és két csecsemő utazott, valamint a nyolctagú személyzet. Az utasok között volt az indonéz pénzügyminisztérium húsz alkalmazottja, valamint Andrea Manfredi egykori olasz pályakerékpáros.

Nincs túlélője az indonéz repülőkatasztrófának
A mentőcsapatok átfésülték a helyszínt, de csak testrészeket találtak.

Kiemelt kép: Az indonéziai nemzeti katasztrófavédelmi ügynökség, a BASARNAS tagjai letakarják az indonéz Lion Air légitársaság utasszállító repülőgépének tengerből kihalászott áldozatait Tanjung Karawang kikötőjében 2018. október 29-én. A belföldi viszonylatban közlekedő gép Jakartából a Szumátra melletti Bangka szigetre tartott. A légitársaság szóvivője elmondta: mindössze 13 perccel a felszállás után elvesztették a kapcsolatot a Boeing 737-800 típusú géppel. A tengerbe zuhant repülőgép fedélzetén 178 felnőtt utas, egy gyerek és két csecsemő utazott, a személyzet héttagú volt. (MTI/EPA/Bagus Indahono)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik