Nagyvilág

Nincs túlélője az indonéz repülőkatasztrófának

Nincs jele annak, hogy vannak túlélői a hétfőn Indonéziában 188 emberrel a fedélzetén tengerbe zuhant Boeing 737-800 típusú utasszállító repülőgép szerencsétlenségének

– közölte az indonéziai kutatási és mentési ügynökség vezetője.

188 emberrel zuhant le egy indonéz repülő
Nincs hír esetleges túlélőkről.

„Átfésültük a vízfelszínt, de nem találtunk túlélőket” – mondta Muhammad Syaugi a dpa német hírügynökség szerint. Hozzátette, hogy a mentőcsapatok találtak néhány testrészt a helyszínen.

Syaugi tájékoztatása szerint a mentőcsapatok mintegy 70 kilométerre keletre Jakartától bukkantak rá a repülőgép roncsaira. A búvárok jelenleg a repülőgép törzsét keresik, amely a feltételezések szerint a tengerfenékre süllyedt, mintegy 35 méter mélyre.

A Lion Air indonéz légitársaság Boeing 737-800 típusú gépe Jakartából a Szumátra melletti Bangka szigetére tartott, amikor a szerencsétlenség bekövetkezett.

A légiirányítás szerint a pilóta rögtön felszállás után engedélyt kért arra, hogy visszatérhessen a jakartai repülőtérre, majd megszakadt a  kapcsolat.

A Boeing 737-800 típusú utasszállító repülőgépnél előző repülése során műszaki probléma lépett fel, amelyet azonban az eljárásnak megfelelően kijavítottak utána – közölte  az illetékes indonéziai légitársaság, a Lion Air elnök-vezérigazgatója. Edward Sirait azonban nem árulta el a gép előző repülése során jelentkezett hiba természetét.

Kiemelt kép: Handout / BASARNAS / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik