Nagyvilág

Pokoli időjárás jöhet Olaszországban

A heves esőzés miatt a legmagasabb fokú riasztást rendelték el az északkelet-olaszországi Veneto és Friuli Venezia – Giulia tartományban vasárnap, hétfőre pedig az észak-nyugati Liguriában is. Hétfőn több városban is zárva tartanak az iskolák.

Az olasz katasztrófavédelem közölte, hogy Itália északi térségében a következő napokban akkora mennyiségű csapadékra lehet számítani, mint amennyi az évnek ebben az időszakában három hónap alatt szokott esni. 

Veneto és Friuli Venezia-Giulia területén vasárnap este számítanak az esőzés tetőzésére, Liguriában pedig hétfőn napközben. Venetóban a katasztrófavédelem 16 ezer önkéntest mozgósított.

Lombardia tartományban közepes, narancssárga riasztás lép hétfőn életbe. Kiemelt megfigyelés alatt tartják a folyókat és patakokat is, amelyek Olaszországnak ezen a részén egyik pillanatról a másikra meg szoktak duzzadni és kilépnek a medrükből.  Velencében 115 centiméteres vízmagasságot mértek, a Szent Márk tér ismét víz alá került. A tengerparti városban hétfőn és kedden is zárva tartanak az oktatási intézmények, ahogy a toscanai Grosseto és Livorno város területén, a déli Puglia tartományban és a fővárosban, Rómában is. Az olasz fővárost alig egy héttel ezelőtt hatalmas jégeső sújtotta: jégtáblák úsztak a város utcáin.

(MTI, fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik