Nagyvilág

Megerőszakolt egy kislányt a volt buddhista szerzetes

A korábbi bűnei után most 16 évet kapott gyerekmolesztálás miatt.

Thaiföldön az egykori – csalás és pénzmosás miatt már rács mögött lévő – buddhista szerzetest egy 13 éves kislány elrablása és megerőszakolása miatt is elítélték.

Wirapol Sukhpolt, buddhista nevén Luang Pu Nenkhamot 2013-ban vádolták meg ezzel. Emiatt, és botrányos, extravagáns életmódja miatt kizárták a szerzetesrendből.

Az Egyesült Államokba menekült, de a hatóságok tavaly kiadták Thaiföldnek. Augusztusban csalás, pénzmosás és számítógépes bűnözés vádjával 114 év börtönre ítélték.

Ebből csak húsz évet kell leülnie, az ország törvényei szerint ez a maximum kiszabható büntetés olyan bűntettnél, amelyet a vádlott többször is elkövetett.

2009 és 2013 között – saját bevallása szerint mágikus erejének köszönhetően – rengeteg adományt sikerült kicsikarnia vallási projektekre, egyebek között kolostorok alapítására.

A pénzek nagy részét azonban magára költötte, számos luxusautót vett, és 2013-ban nyilvánosságra került egy Youtube-videó, amin egy magánrepülőgépen pénzkötegekkel pózol.

A gyermekmolesztálást Sukphol tagadta, de a bíróság bűnösnek találta mind az emberrablás, mind a szexuális erőszak vádjában, ami alapján újabb nyolc-nyolc év börtönre ítélte.

Thaiföldön a 2014-es államcsíny után a katonai vezetés határozottan fellépett a buddhista szerzetesrendek megtisztításért,  alapos vizsgálat alá vették a templomok pénzügyeit, a korrupciós botrányok miatt több szerzetest is őrizetbe vettek. (mti)

Kiemelt kép: Youtube 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik