Nagyvilág

Brutális részletek szivárogtak ki Hasogdzsi megöléséről

A holttest eltüntetésében közreműködő orvos azt javasolta a többieknek, hogy hallgassanak zenét a feszültség csökkentésére.

Vallatás közben levágták az ujjait, majd lefejezték és feldarabolták Dzsamál Hasogdzsi holttestét, mindez pedig hangfelvételekből derül ki – ezeket az információkat a török sajtóban közölték, és egy magas rangú török tisztségviselő is megerősítette a New York Times-nak.

Az amerikai lap szerint a török kormány szivárogtatással akar nyomást gyakorolni, a részleteket ugyanis a kormánypárti Yeni Safak napilapban közölték, és a kormányzat tudta nélkül nem kerülhettek volna nyilvánosságra.

A megjelent információk szerint gyilkosai már várták Dzsamál Hasogdzsit, amikor két hete megérkezett Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusára. Tizenöt szaúdi ügynökről írnak, akik közül többen Mohamed bin Szalmán koronaherceghez köthető személyek.

Hasogdzsi október másodikán lépett be a konzulátusra. Miután a szaúdi konzul irodájába kísérték, ütni és kínozni kezdték, és az ujjait is levágták. Azt írják, hangfelvétel rögzíti, hogy a konzul azt mondta: „csinálják ezt odakint, bajba sodornak engem”, mire egy ügynök azt felelte: „ha életben akar maradni, amikor hazajön Arábiába, fogja be”.

A holttest eltüntetésében orvos is közreműködött, aki a hangfelvétel tanúsága szerint azt javasolta a többieknek: hallgassanak zenét, hogy csökkentsék a feszültséget. (Fotó: Europress – Salih Zeki Fazlioglu / Anadolu Agency)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik