Nagyvilág

Három ember tért vissza a Földre

Sikeresen földet ért csütörtökön, moszkvai idő szerint délután háromnegyed 3-kor a kazahsztáni sztyeppén a Szojuz MSZ-08 űrhajó, amely néhány órával korábban vált le a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) – közölték újságírókkal a Moszkva melletti repülésirányító központban (CUP).

A CUP tájékoztatása szerint a visszatérő űrkapszulából biztonságban evakuálták legénység három tagját, Oleg Artyemjev orosz, illetve Richard Arnold és Andrew Feustel amerikai űrhajósokat. Az űrhajó Zsezkazgan közép-kazahsztáni várostól 146 kilométerre délkeletre landolt.

Az ISS-en Szergej Prokopjev orosz, Serena Aunon-Chancellor amerikai, illetve Alexander Gerst német űrhajós folytatja munkáját.

Dzsezkazgan, 2018. október 4.
Richard Arnold amerikai, Oleg Artyemjev orosz és Andrew Feustel amerikai űrhajósok (b-j), miután földet értek a Szojuz MSz-08-as űrhajó leszállóegységével a kazahsztáni sztyeppén, Dzsezkazgan térségében 2018. október 4-én. A három űrhajós a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásról tér vissza a Földre. (MTI/EPApool/Makszim Sipenkov)

A Nemzetközi Űrállomásra már október 11-én újabb személyzet indul – Alekszej Ovcsinyin orosz és a Nick Hague amerikai űrhajós személyében – a Szojuz MSZ-10 űrhajó fedélzetén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik