Nagyvilág

Szijjártó 2006-ban még kiakadt a miniszterelnöki magánrepülőzésen

Ahogy néhány napja az Átlátszó megírtaOrbán Viktor rendszeresen utazik egy nagyjából 17 milliárd forintba kerülő magánrepülőgépen, például egyik kedvenc csapata, a Vidi nemzetközi kupameccseire. Az OE-LEM lajstromszámű magánrepülő 17 milliárdba kerül és bár a gép az osztrák léginyilvántartásban szerepel, szinte állandóan a budapesti repülőtéren parkol.

A hvg.hu szúrta ki, hogy a Fidesz 2006-ban még mennyire másképp nyilatkozott a miniszterelnök magánrepülős utazásáról. Ebben az évben ugyanis Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként bérelt repülővel utazott Luxemburgba tárgyalni az akkori miniszterelnökkel. Szijjártó Péter ekkor így fogalmazott:

Miközben a nyugdijasoktól is el kivánják venni az ingyenes utazás lehetőségét,  megszorító intézkedés megszorító intézkedést követ, Gyurcsány Ferenc magánrepülőgépet vesz igénybe utazásai során.

A kormánykommunikáció most egészen máshogy reagált, Hollik István például egyszerűen annyit mondott, hogy a magángép Orbán nélkül is elindult volna.

Orbán repülése: csak az derült ki, hogy sokkal többet lopnak, mint eddig gondoltuk
A miniszterelnök másodszorra fenyegette meg a képzelt ellenségeit. Ez egy dologra jó: eltakarni, hogy a magánrepülős luxus nem az EU, hanem a keleti oligarchák szintje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik