Nagyvilág

Eladták a házukat, hogy megmutassák a világot a gyerekeiknek

Szerintük ebből többet fognak tanulni a gyerekek, mint ha iskolában lennének.

Az angliai Lincolnshire-ben élő William Goodacre és felesége, Natalie nem szokványos döntést hoztak. A harmincas házaspár pénzzé teszi mindenét – a lakásukat már el is adták – azért, hogy világ körüli útra indulhassanak gyermekeikkel, a nyolcéves Avával és a hétéves Bonnie-val.

Két kislányuk magántanuló, így abból nem lesz gond, hogy kimaradnak az iskolából – sőt: a szülők szerint épp, hogy most fognak a legtöbbet tanulni a gyerekek.

A brit család januárban indul, a tervek szerint húsz országot járnak majd be, mindenütt 2-4 hetet töltenek. Az úti célok közt szerepel Dubai, India, Sri Lanka, Délkelet-Ázsia, Ausztrália, Új-Zéland és Fidzsi. Megismernek rengeteg kultúrát, felfedezik a nevezetességeket és a helyi ételeket.

William és Natalie szerint így rengeteg új tudásra tesznek majd szert a gyerekek: földrajzi, vallási és történelmi ismeretekhez jutnak első kézből, a matekozást pedig többek között a valutaváltás, a menetrendek böngészése és az utazási költségvetés számolgatása jelenti majd.

Azt mondják, körülbelül egy évig utazgatnak, de nincs kizárva az sem, hogy tovább tart a kirándulás – vagy hogy hamarabb befejezik a körutat.

 

via Northfoto, kiemelt kép: Goodacre family / SWNS

Küldök neki mindenhonnan egy fuck you-t
Interjú Ágival, a Gypsyautopilot blog szerzőjével, aki több ezer kilométert utazott egy fiú kedvéért, akivel aztán nem találkoztak – de ez csak egy aprócska momentum a blogger utazásaiból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik