Nagyvilág

A hét legostobább bűnözői azok a tolvajok, akik GPS nyomkövetőket loptak a gyártótól

Nem meglepő, hogy alig pár órával később már a rendőrök tartóztatták le őket.

Simán indulhatnának a „minden idők legbutább bűnözői” versenyen azok a tolvajok, akik miután betörtek egy kaliforniai tech céghez, sikerült elvinniük magukkal több mint száz darab GPS nyomkövetőt is, egy 3D-s nyomtató és két nagy monitor mellett.

Ezek az eszközök kicsit úgy néznek ki, mintha mobiltöltők lennének, talán azt hitték, van valamennyi utcai értéke

mondta el az NBC4i-nek a cég egyik társalapítója. A kütyük, amit a tolvajok meglovasítottak, azonban a Roambee nevű cég fő terméke volt, egy csomagszállítmányok követésére kifejlesztett GPS  eszköz.

A cég munkatársai valószínűleg jót nevettek, amikor meglátták, hogy a tolvajok mit vittek el, és azonnal meg is kezdték felkutatásukat. Értesítették a rendőrséget, akiket el is látták a szoftverrel, amivel követni tudják a GPS nyomkövetők jelét, és 5 óra múlva már el is fogták a betörőket – mondta el Vidya Subramanian, a cég egyik alapítója.

Elmondása szerint a nyomkövetőket egy raktárban találták meg, és közben kettő, mozgásban lévő eszközt is követni tudtak. A tolvajok ugyanis azokkal autókáztak San Franciscóban.

A két elfogott tolvajnak nem csak a mostani bűncselekményük miatt buktak le a GPS nyomkövetők miatt. A raktárban, ahol a zsákmány nagy részét tárolták, azokon kívül még kábítószereket, valamint korábbi betörésekből származó lopott tárgyakat is találtak a rendőrök.

Közben Subramanian még hálás is lehet a bűnözőknek, akik az elfuserált akcióval ingyen reklámot is adtak a nyomkövetőket gyártó cégnek, hiszen jól megmutatták, milyen megbízhatóan működnek a Roambee termékei.

Tökéletes volt

foglalta össze a társalapító a történteket.

A kiemelt képen a Roambee nyomkövetői, amikből a tolvajok magukkal vittek több mint százat. Fotó:ABC7

Ajánlott videó

Olvasói sztorik