Tech

Félrevezette a nőt a GPS, aki a tapolcai tóban landolt

Valószínűleg mind hallottunk már vicces- vagy éppen horror sztorikat arról, mikor a hibás adatokat alapján navigáló GPS furcsa szituációkba keverte a sofőröket, a tapolcai lakosok pedig a múlt héten szembesülhetett egy ilyen esettel, mikor megpillantották a város tavába pihenő Subaru terepjárót. A malőrről az autonavigátor.hu számolt be a Tapolcai Újság híre alapján, és a lapból kiderült, hogy

egy nőt vezetett félre az útmutatást nyújtó technika.

A helyismerettel nem rendelkező hölgy a helyi kórházat keresve, saját bevallása szerint a GPS utasításait követve az Alsó-tó partján kötött ki. A GPS nem tévedett nagyot: a nő végül a kórháztól mindössze 150 méterre találta magát. Ezzel nem is lett volna gond, de a pontos cél elérése érdekében kezdeményezett megforduló manőver nem sikerült túl jól, és a Subaru végül orral az Alsó-tóban kötött ki.

Személyi sérülés nem történt, a karosszéria és az alváz szintén nem sérült komolyabban, a kiérkező tűzoltók pedig szakszerűen végezték el a mentést, így a baleset következtében vízzel megtelő motor hibáját leszámítva minimális anyagi kár keletkezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik