Nagyvilág

Florence hurrikán: 2 millió dollárt adományoz Michael Jordan

Az egykori amerikai kosárlabdasztár, Michael Jordan kétmillió dollárt (554 millió forintot) adományoz a Florence hurrikán által sújtott területek megsegítésére: 1-1 millió dollárt fog átutalni az amerikai vöröskeresztnek és a hurrikán áldozatait segítő egyik alapítványnak.

Jordan az Észak-Karolinában lévő Wilmingtonban nőtt fel. Az elmúlt héten végig kellett néznie, amint szülővárosán végigsöpör a trópusi vihar.

Az embert személyesen megérinti ez. Minden helyet ismerek: Wilmingtont, Fayetteville-t, Myrtle Beachet, New Bernt és Wallace-t, ahonnan az apám származik. Természetes tehát, hogy nagyon megérintett és arra gondoltam, tennem kell valamit. Egyszerűen csak azért, mert ez az otthonom,

mondta a hatszoros NBA-bajnok.

Az egyes erősségű Florence hurrikán pénteken csapott le az Egyesült Államok délkeleti partján, majd legyengült: először trópusi viharrá, majd viharciklonná vált. A viharos időjárásnak eddig 35 ember esett áldozatul, az anyagi kár a becslések szerint több mint 17 milliárd dollár.

A legutóbb két női rab halt meg, amikor az őket szállító járművet ellepte az áradás – írja a CNN. A járműben ülő rendőrök hiába próbálták meg őket kimenteni, a rohamosan emelkedő vízszint miatt nem tudták kinyitni a rabszállító autó ajtaját, és végül kénytelenek voltak felmászni az autó tetejére, hogy legalább őket ne sodorja el a víz.

(MTI)

Kiemelt kép: Europress/Robyn Beck/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik