Nagyvilág

A BBC nem kér Eugénia hercegnő óriásesküvőjéből

Úgy tudni, azzal hajtották el András herceget, hogy nem érdekel elég nézőt lányának házasságkötése.

A Daily Mail szerint elhajtották a BBC vezetői András herceget, aki azt kérte a brit köztelevíziótól, hogy közvetítse lánya, Eugénia hercegnő és Jack Brooksbank jövő hónapban esedékes esküvőjét. A bulvárlap úgy tudja: attól tart a BBC, hogy alacsony lenne az esemény nézettsége.

A többi jelentős brit tévétársaság közül a Sky-tól sem lehet többre számítani, minthogy rövid bejátszásokat sugároznak majd az esküvőről hírműsoraikban, így most az ITV-től remélik, hogy a királyi család nagy eseménye iránt érdeklődő nézők segítségére siet.

Egy BBC-s forrás a Daily Mail újságírójának elmondta: bár hatalmas királyi esküvő lesz, ahol jelen lesz a királyi család minden fontos tagja, senki nem akarja kockáztatni azt a pénzt, amibe a közvetítés kerülne, márpedig nem számítanak arra, hogy elég nézőt vonzana a műsor.

Márpedig a lap szerint András herceg úgy érzi, hogy az ő lányának is járna az a figyelem, ami Harry herceg és Meghan Markle májusi esküvőjét övezte, így komoly csalódást jelent a tévétársaságok érdektelensége. Pedig a ceremóniát ugyanott, a windsori kastély Szent Győrgy-kápolnájában tartják, és hírességeket, köztük a Beckham-házaspárt, George és Amal Clooney-t, valamint Robbie Williamst is meghívták. Csak a rendezvény biztosítása eléri a kétmillió fontot. (Fotó: Europress – Albert Nieboer / Netherlands OUT / Point de Vue OUT)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik