Nagyvilág

Gázrobbanások rázták meg Boston környékét

Egy eltört gázvezeték miatt több házban tűz ütött ki, az embereknek el kellett hagyniuk otthonaikat.

Gázrobbanások történtek az egyesült államokbeli Bostontól északra fekvő két településen helyi idő szerint csütörtök este, mert eltört a gázvezeték, több házban tűz keletkezett, a hatóságok mintegy 70 épületből kimenekítették az embereket.

Az esetről Massachusetts állam rendőrsége adott tájékoztatást a Twitter közösségi oldalon. A beszámoló szerint a tüzek Lawrence településen és a szomszédos Andover északi részén, valamint a közeli Merrimack-folyó partján lévő körzetekben keletkeztek. A lángok miatt sűrű füst borítja a területet.

Lawrence polgármestere, Dan Rivera arra szólította fel az embereket, hogy hagyják el otthonaikat. A városnak ebben a részében kikapcsolták az áramszolgáltatást. Az AP amerikai hírügynökség arról számolt be, hogy hatan megsérültek a lángokban. Ezt az értesülést a hatóságok egyelőre nem erősítették meg.

Feltételezik, hogy a helyi gázvezeték sérült meg. Lawrenceben és Andoverben a Columbia Gas nevű társaság a szolgáltató. A cég szakemberei fokozatosan csökkentik a nyomást a gázvezetékben, illetve elzárják a vezetéket egy nagyobb, mintegy néhány ezer méteres szakaszon – derült ki hírügynökségi forrásokból. (MTI, fotó: Europress – Adam Glanzman/Getty Images/AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik