Nagyvilág

Toninelli: az EU maga alatt vágja a fát

Az olasz miniszter a migrációs válságot európai szinten oldaná meg.

Arra figyelmeztette az olasz kormány infrastruktúráért, közlekedésért felelős minisztere Brüsszelt, hogy maga alatt vágja a fát, ha nem veszi figyelembe az emberek követeléseit. Danilo Toninelli írásban adott interjút a dpa-nak, amely szombaton publikálta a cikket.

Az Európai Unió egy bürokratikus és pénzügyi elefántcsonttorony, amely ha nem tud úrrá lenni önzésén, nagy bajba kerül – írta az olasz miniszter. A 44 éves politikus, aki az olasz parti őrséget és a menekültek tengeri mentését is felügyeli, leszögezte, a bevándorlási válságot európai szinten kell megoldani.

Az olaszok azért dühösek az Európai Unióra, mert úgy tűnik, képtelen megérteni, saját sorsa függ a megoldástól.

Danilo Toninelli az interjúban nagyon jónak minősítette az olasz kormány első száz napban végzett munkáját, mert a kabinet visszavonta a munkaadóknak kedvező munkaügyi reformot, elfogadott egy korrupcióellenes törvényt és kiderítette az autópálya-fenntartó magáncégek “titkait”.

Luigi Di Maio miniszterelnök-helyettes pénteken jelentette be, hogy a kormány az autópálya-üzemeltetés mellett felülvizsgálja a televíziós, a távközlési és a vízgazdálkodási koncessziókat is. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik