Nagyvilág

87 elefántot mészároltak le orvvadászok Botswanában

Közel 90 elefánt tetemét találták meg egy védett terület közelében Botswanában, írja a BBC.

Az Elephants Without Borders nevű állatvédő szervezet tájékoztatása szerint az orvvadászatnak áldozatul esett példányok száma a legnagyobb, amit Afrika valaha is látott.

Mint fogalmaztak, az állatokat kivétel nélkül az agyaraik miatt ölték meg az utóbbi hetekben. Hozzátették, három hónap alatt öt fokozottan veszélyeztetett szélesszájú orrszarvúval is végeztek a bűnözők.

A szervezet azt is közölte, hogy az utóbbi évtizedben Afrika elefántállományának harmadát meggyilkolták, az utóbbi öt évben pedig a tanzániai elefántok 60 százaléka pusztult el.

Botswanát sokáig az elefántok menhelyeként tartották számon, az országnak ugyanis remekül sikerült védekezniük az orvvadászokkal szemben, ellentétben mondjuk Angolával, Namíbiával vagy Zambiával, de most fordult a kocka. Botswanában közel 130 ezer elefánt él, a gyilkosoknak ezáltal sokkal könnyebb elejteni egy-egy prédát itt.

Botswanában most a levegőből térképezik fel az elefántok élőhelyét, és attól tartanak, hogy jóval több állat tetemére lelnek az elkövetkező hetekben.

Lelőttek három orvvadászt, akik elefántokat akartak kilőni egy afrikai nemzeti parkban
A Kalasnyikovokkal felfegyverkezett vadorzók elefántcsontokat akartak szerezni.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Europress/AFP/Tony Karumba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik