Nagyvilág
(FILES) In this file photo taken on November 03, 2008 Republican presidential candidate Arizona Sen. John McCain speaks at a campaign rally at Raymond James Stadium in Tampa, Florida.
US senator John McCain, a celebrated war hero known for reaching across the aisle in an increasingly divided America, died August 25, 2018 after losing a battle to brain cancer, his office said. He was 81. "Senator John Sidney McCain III died at 4:28pm on August 25, 2018. With the senator when he passed were his wife Cindy and their family," his office said in a statement. "At his death, he had served the United States of America faithfully for 60 years." / AFP PHOTO / Robyn BECK

John McCain: Szerettem az egész életemet

Nyilvánosságra hozták a szombaton elhunyt szenátor utolsó üzenetét.
Korábban a témában:

Hétfőn nyilvánosságra hozták a szombaton elhunyt John McCain szenátor utolsó üzenetét, amit halála előtt írt. Ebben köszönetet mondott amerikai és arizonai honfitársainak, akiket hatvan éven át szolgált, és megköszönte a kiváltságot, amit az egyenruhás, majd a közhivatali szolgálat jelentett számára. Elismerte, hogy követett el hibákat, de remélte, hogy az Amerika iránti szeretete ellensúlyozza ezeket.

Gyakran tapasztaltam, hogy a legszerencsésebb ember vagyok a Földön. Most is így érzem, amikor az életem végére készülök. Szerettem az egész életemet

– írta, hozzátéve, hogy tíz életre is elég tapasztalat, kaland és barátság halmozódott fel. A legtöbb emberhez hasonlóan ő is megbánt dolgokat, de egyetlen napot sem cserélt volna el az életéből, sem a jó, sem a rossz időkből. Boldogságot jelentett számára, hogy kapcsolatba került az „amerikai ügyekkel”, a szabadsággal, a jog előtti egyenlőséggel és az emberi méltósággal, és úgy vélte, egy ember identitásából és értékességéből nem von le, hanem növeli azt, ha saját magánál nagyobb ügyet szolgál.

Büszke amerikaiként éltem és haltam meg

– jelentette ki John McCain, az ideálok nemzetének, a világ legnagyszerűbb köztársasága polgárainak nevezve az amerikaiakat.

Több embert szabadítottunk fel a zsarnokság és a szegénység alól, mint bárki más a történelemben

– vélekedett, hozzátéve ehhez, hogy a nemzet nagyságát gyengíti, amikor a hazafiságot összekeverik a törzsi rivalizálással, falak mögé rejtőznek ahelyett, hogy ledöntenék azokat, és kételkednek az amerikai eszmények hatalmában, ahelyett, hogy abban bíznának, hogy óriási erőt adnak a változtatáshoz, mint eddig.

325 millió fontoskodó, lármázó egyén vagyunk. Vitatkozunk, versengünk, néha becsméreljük egymást érdes nyilvános vitáinkban. De mindig is sokkal több volt bennünk a közös, mint az egyet nem értés

– írta a szenátor, aki szerint ha mindenkiről feltételezik, hogy szereti a hazáját, túljutnak ezeken a kihívást jelentő időkön, és erősebben jönnek ki belőle, mint előtte voltak.

Ne essünk kétségbe a mostani nehézségek miatt, de higgyünk mindig Amerika ígéretében és nagyságában, mert itt semmi nem elkerülhetetlen

– áll McCain levelében, ami így zárul:

Isten veletek, amerikai honfitársaim. Isten áldjon benneteket, és Isten áldja Amerikát.

(CNBC, fotó: Europress – AFP PHOTO / Robyn BECK)

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.