Nagyvilág

77 ingatlant foglaltak le Berlin leghírhedtebb klánjától

Ők lophatták el a II. Erzsébet arcképével díszített, 100 kilogrammos aranyérmét.

Hétfő hajnalban a berlini rendőrség egy arab klán 16 tagjára csapott le — írta meg a német Focus. A családi és ismerősi kapcsolatban lévő személyeket rablással, lopással és zsarolással vádolják, a gyanú szerint ők állhatnak a berlini Bode Museum tavaly márciusi kirablása mögött.

Akkor egy 100 kilogramm súlyú aranyérmét loptak el, amelyen II. Erzsébet brit uralkodó arcképe szerepel. A méretiben világcsúcstartó aranyérme mintegy 100 kilót nyom, három centiméter vastag, átmérője 53 centiméter. Csak az alapanyag értéke 3,7 millió euró. Gyaníthatóan hozzájuk köthető egy mariendorfi bank kirablása is.

Júliusban a nagycsalád tagjaitól 77 ingatlant foglaltak le több kint 9 millió euró értékben. A rendőrség feltételezi, hogy az ingatlanokat bűncselekményekből származó pénzből vették. A klán feje, az 51 éves Issa R. tavaly költözött be egy, a Neukölln negyedben található, 500 négyzetméteres villába, amely a lefoglalt ingatlanok egyike.  A csoportosulás a német főváros leghírhedtebb klánja lehet a cikk szerint.

A villában nem a klán vezetője élt, hanem fia, aki sajtóhírek szerint a Hartz IV. nevű szociális segélyben részesült. A klán 10 tagja mondhatja el magáról, hogy Issa R. az apja, de a testvérek száma  csoportosulásban akár 15 is lehet. A Tagesspiegel szerint Issa R. egyik gyerekét gyilkosság miatt vették őrizetbe.

Issa R. Libanonból érkezett Németországba, szülei a polgárháború elől menekültek Európába a 80-as években.

Fotó: Europress/dpa/Horst Galuschka

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik