Nagyvilág

Egy utas halála miatt leállították a kínai utazás-megosztót

Egy sofőr megerőszakolta és megölte a vele utazó húszéves nőt.

Felfüggesztette Kína legnagyobb utazás-megosztó szolgáltatása, a Hitch működését üzemeltetője, a Didi Chuxing vállalat – számolt be a Reuters hírügynökség. A közvetlen kiváltó ok, hogy egy sofőr megölte és megerőszakolta utasát.

A 27 éves férfit szombaton vették őrizetbe, beismerte tettét. Büntetlen előéletű volt és rendelkezett a szükséges dokumentumokkal, ugyanakkor kiderült, hogy már volt rá panasz – egy utas azt állította, hogy a sofőr egy félreeső helyre vitte, és követte, miután kiszállt az autóból.

A cég elismerte, hogy hibáztak, amiért nem értékelték megfelelően a panaszt, és közölték, hogy átértékelik a Hitch működését. Az utazásmegosztók között világelső a Didi Chuxing az elmúlt három évben lebonyolított több mint egymilliárd utazással, de sok aggály merült fel a biztonságosságával kapcsolatban. A kínai állami Hszinhua hírügynökség felvetette, hogy a cégre büntetést kellene kiszabni, mert nem tett eleget az utasok biztonságáért.

Májusban egy utas megölése után biztonsági intézkedésként már bevezették, hogy késő estétől kora reggelig a sofőrök csak azonos nemű utasokat vehetnek fel. (Fotó: Europress – dycj / Imaginechina)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik