Tech

Neves befektető állt be a Taxify mögé

A világ egyik vezető közlekedési mobilalkalmazását üzemeltető cég, a DiDi Chuxing befektetőként állt be a Taxify mögé. Ezzel a lépéssel Európa és Afrika legnépszerűbb mobilalkalmazásává válhat az észt taxis startup.A Taxify-t korábban a Skype, a Google és a TransferWise is befektetőként támogatta.

Az együttműködési megállapodás aláírását követően Markus Villing, a Taxify alapító-vezérigazgatója elmondta: biztos benne, hogy új partnerével cége még inkább megszilárdítja jelenlegi pozícióját a főbb piacokon és tovább folytathatja a terjeszkedést. Kiemelt céljuk, hogy Európa, valamint Afrika egyik legkedveltebb és legegyszerűbb közlekedés megosztási platformja maradjanak a jövőben is.

A Taxify már most is magas színvonalú, innovatív szolgáltatást nyújt 18 országban. A mobiltechnológia kihasználásával tökéletesen meg lehet felelni a gyorsan változó fogyasztói igényeknek, alkalmazásával a hagyományos közlekedés 21. századi színvonalra emelhető

– hangsúlyozta Will Cheng Wei, a DiDi Chuxing alapító-vezérigazgatója.

A 2013-ban Észtországban alapított Taxify az egyik leggyorsabban növekvő startup Európában és Afrikában, több mint két és fél millió felhasználója van a régió 18 országának nagyvárosaiban, többek között Magyarországon is.

DiDi Chuxing – avagy a mobilalapú közlekedés

A DiDi Chuxing a mobil alapú utazási megoldások rendkívül széles választékát kínálja: a taxi mellett például stoppolást, buszos, minibuszos, sofőr, autóbérlési, vagy kerékpár-megosztást is kínál több mint 400 millió felhasználója számára több mint 400 városban. Platformjain 2016 októberében már naponta 20 millió utazást valósítottak meg. A DiDi 2016 augusztusában megvásárolta az Uber Kínát.

A több mint 17 millió embert foglalkoztató vállalat az intelligens közlekedési megoldások kialakításával a városok integrációjában és fejlesztésében nyújt segítséget. A cég célja, hogy nyitott, hatékony, együttműködő és fenntartható közlekedési ökoszisztéma épüljön ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik