Nagyvilág

Megnevezték az 1998-ban meggyilkolt holland kisfiú gyilkosát

A holland rendőrség szerdán bejelentette, hogy beazonosították egy húsz éve megölt iskolás gyerek gyilkosát, írja a BBC.

1998 augusztusában az akkor kisdiák Nicky Verstappen egy nyári táborban tartózkodott, amikor eltűnt a sátrából. A holttestét másnap találták meg az erdőben.

Az ügyben meglehetősen kevés bizonyíték áll rendelkezésére, viszont Nicky ruháján DNS-nyomokat találtak.

Az elmúlt két évtizedben több mint 14 ezer férfi vállalkozott önként DNS-tesztre a nyomozás keretein belül, de egyikük sem volt gyanúsított. A minták összehasonlításával viszont a szakértők bizonyíthatták, hogy a tettes a donor rokona volt-e.

A hatóságok most az 55 éves Joe Brechet nevezték meg gyanúsítottként, aki idén év elején eltűnt.

Fotó: holland rendőrség

Brech a gyilkosság idején a bűncselekménytől nem messze lakott, de nem jelentkezett az önkéntes DNS-vizsgálatra.

A férfiről pár nappal az eset után felvétel készült, amint nem sokkal éjfél körül a gyilkosság helyszínén sétált. A rendőrség később kihallgatta őt, de azt hitték, hogy egy ártatlan járókelő volt csupán.

A rendőrség úgy tudja, hogy a férfi tavaly hagyta el Hollandiát. Idén februárban azt mondta a családjának, hogy Franciaországba ment túrázni, és azóta nem hallottak felőle.

Miután hozzátartozói áprilisban jelezték, hogy eltűnt, a házát átkutató rendőrök megállapították, hogy a DNS-e száz százalékban egyezik azzal a mintával, amit a fiú testén is találtak.

A holland egyenruhások szerint a férfi rejtőzködik. Állítólag tapasztalt túlélő, aki akár hosszú ideig is képes ellenni a külvilágtól elzárt területeken is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik