Nagyvilág
A pastor stands behind the pulpit in front of a congregation

Kígyóval járkált a lelkész a szertartáson, majdnem belehalt

24.hu
24.hu

2018. 08. 18. 16:20

Cody Coots szintén lelkész apjával egy szertartáson végzett egy mérges kígyó. Ez azonban nem tántorította el Cootsot: istentiszteletein maga is előszeretettel használ veszélyes hüllőket.
Korábban a témában:

Cody Cootsot a közelmúltban szertartás közben harapta meg egy kígyó – számol be a Metro. A lelkész a marás után arra kérte híveit, hogy vigyék fel egy közeli hegytetőre, ahol Isten majd eldönti, hogy élhet-e tovább. A gyülekezet tagjai azonban inkább kórházba szállították Cootsot, ahol kiderült, hogy nem sok hiányzott ahhoz, hogy apjához hasonlóan ő is meghaljon.

A lelkész apja, Jamie Coots 2014-ben 42 évesen vesztette életét, miután ugyanabban a kentuckyi imaházban megmarta egy csörgőkígyó. A férfi hét perc alatt belehalt a sérülésbe. Cody Coots apja halálát követően, 23 évesen lett a gyülekezet vezetője. Ezzel a család negyedik lelkészgenerációjának tagjává vált.

A két Coots a Jézus Neve Egyház lelkészei voltak. A szektának Márk evangéliumának 16. fejezetének 18. éneke jelenti az inspirációt:

Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.

A hasonló, kígyókat tartó szekták több mint száz éve jelentek meg a régióban. Ezen egyházak lelkészeit viszonylag gyakran érik halálos balesetek. 2015-ben Kentuckyban egy 60 éves férfit ölt meg egy hüllő, 2012-ben pedig egy 44 éves nyugat-virginiai lelkészt.

Egy-egy szertartás során Cody Coots gyakran vesz ki kígyókat az imaházban elhelyezett tárolóból, majd az állatokkal a kezében vagy nyakában folytatja prédikációját, míg a hívek énekelnek, táncolnak, kiabálnak. Az istentisztelet csúcspontján a jelenlévők maguk is megfoghatják a veszélyes hüllőket.

Kiemelt fotó: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Demonstrators hold flags of Europe and of Romania as they protest in the front of the Romanian Parliament in Bucharest March 6, 2018.
Hundreds of demonstrators from around the country staged a rally following a nation wide mobilisation on social media to protest against the corruption and against PSD, the ruling Social Democrat Party. Romania's justice minister launched a procedure to sack the popular and internationally respected head of the anti-corruption investigation body. As chief prosecutor in the DNA anti-corruption body, Laura Codruta Kovesi has helped bring a raft of corrupt officials to justice in recent years in one of the EU's most graft-ridden countries. / AFP PHOTO / Daniel MIHAILESCU
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.