Nagyvilág
A pastor stands behind the pulpit in front of a congregation

Kígyóval járkált a lelkész a szertartáson, majdnem belehalt

24.hu
24.hu

2018. 08. 18. 16:20

Cody Coots szintén lelkész apjával egy szertartáson végzett egy mérges kígyó. Ez azonban nem tántorította el Cootsot: istentiszteletein maga is előszeretettel használ veszélyes hüllőket.
Korábban a témában:

Cody Cootsot a közelmúltban szertartás közben harapta meg egy kígyó – számol be a Metro. A lelkész a marás után arra kérte híveit, hogy vigyék fel egy közeli hegytetőre, ahol Isten majd eldönti, hogy élhet-e tovább. A gyülekezet tagjai azonban inkább kórházba szállították Cootsot, ahol kiderült, hogy nem sok hiányzott ahhoz, hogy apjához hasonlóan ő is meghaljon.

A lelkész apja, Jamie Coots 2014-ben 42 évesen vesztette életét, miután ugyanabban a kentuckyi imaházban megmarta egy csörgőkígyó. A férfi hét perc alatt belehalt a sérülésbe. Cody Coots apja halálát követően, 23 évesen lett a gyülekezet vezetője. Ezzel a család negyedik lelkészgenerációjának tagjává vált.

A két Coots a Jézus Neve Egyház lelkészei voltak. A szektának Márk evangéliumának 16. fejezetének 18. éneke jelenti az inspirációt:

Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.

A hasonló, kígyókat tartó szekták több mint száz éve jelentek meg a régióban. Ezen egyházak lelkészeit viszonylag gyakran érik halálos balesetek. 2015-ben Kentuckyban egy 60 éves férfit ölt meg egy hüllő, 2012-ben pedig egy 44 éves nyugat-virginiai lelkészt.

Egy-egy szertartás során Cody Coots gyakran vesz ki kígyókat az imaházban elhelyezett tárolóból, majd az állatokkal a kezében vagy nyakában folytatja prédikációját, míg a hívek énekelnek, táncolnak, kiabálnak. Az istentisztelet csúcspontján a jelenlévők maguk is megfoghatják a veszélyes hüllőket.

Kiemelt fotó: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Asian guy pulling warm pant, concept of sexuality problem or weight loosing

Mi okozza a reggeli merevedést?

Kommentek

Budapest, 2014. október 9.
Korda György és a képen nem látható Balázs Klári énekel a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának rendezvényén Budapesten, a Sas utcában 2014. október 9-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.