Nagyvilág

Levágott kígyófej mart majdnem halálra egy férfit

A kertjében dolgozott a texasi Jeremy Sutcliffe május végén, amikor meglátott egy másfél méteres csörgőkígyót. Tudta, hogy a hüllő rendkívül veszélyes, de megőrizte a hidegvérét. Fogott egy ásót, és egy hirtelen mozdulattal lecsapta a kígyó fejét.

Aztán, mint aki jól végezte dolgát, lehajolt a tetemért, hogy kidobja. A levágott kígyófej ekkor megmarta. A férfi felesége, Jennifer azonnal kórházba indult a férjével, ám félútig sem jutottak, amikor Jeremy durva rohamot kapott a méregtől – írja a Gizmodo.

Jeremyt mentőhelikopter szállította kórházba, ahol 26 adag kígyómarás elleni szérumot kapott, de az orvosok ennek ellenére sem hitték, hogy túlélheti. Egy héttel az eset után azt nyilatkozták, hogy a férfi állapota stabil, de a veséi nagyon gyengék.

Leslie Boyer, az Arizona Egyetem hüllőszakértője azt mondja, hogy Sutcliffe egy sajnos nagyon gyakori hibát követett el. A kígyók reflexei még órákkal a haláluk után is működnek, ezért ha a receptoraik ingert érzékelnek, automatikusan beindítják marást.

A szakértő szerint, nincs rosszabb ötlet egy kígyó kettévágásánál. Nem csak azért, mert kegyetlenség az állattal szemben, de azért is, mert úgy túl kevés felület marad fej biztonságos megfogására. A legjobb, ha az ember békén hagyja a hüllőt, és szakembert hív a befogására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik