Nagyvilág

Horrortanya Új-Mexikóban: elásva találták meg a 3 éves kisfiú holttestét

Vallási rituálét végezhettek el rajta.

Korábban beszámoltunk arról az új-mexikói horrortanyáról, ahol két felfegyverkezett férfi három nőt és 11 éhező gyereket tartott fogva. Az autógumikkal és földfallal elkerített, lakókocsiszerű rozoga viskóban nem volt sem víz, sem áram. A műveletre egy nyomozás keretében került sor, amelyet a múlt év végén indítottak a georgiai Jonesboróban. Ennek során a 39 éves Siraj Wahhajot azzal vádolták meg, hogy elrabolta hároméves gyermekét.

A Telegraph cikke szerint a kisfiú holttestét a sivatagban elásva, egy alagútban találták meg három nappal az első rajtaütés után, az ügyészek szerint ördögűzéshez hasonló szertartáson eshetett át.  A tanyán vele élő személyek állítólag abban hittek, hogy a kisfiú Jézusként tér vissza  — erről beszéltek az ügyészek hétfőn a bíróságon. Beszámolójuk szerint a tanyán ördögűzéshez hasonló rituálékat tartottak, a gyerekeket fegyverhasználatra tanították. A védők szerint az ügyészek azért akarták kriminalizálni a vádlottakat, mert muszlim hitű afro-amerikaiak. Mint modták:

Ha ezek az emberek fehérek és keresztények lennének, senki nem emelne szót a hitgyógyítás miatt vagy azért, mert egy test fölött imádkoznak.

A bíró a négyórás meghallgatás végén nem volt meggyőződve arról, hogy a megvádolt 5 felnőtt veszélyt jelent a társadalomra, így fejenként 20 ezer dolláros óvadékot szabott ki.  A két férfi és három nő háziőrizetben marad a nyomozás végéig, a kisfiú halálával kapcsolatban egyelőre nem emeltek vádat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik