Nagyvilág

Letartóztatták azt a párkányi nőt, aki 16 éve operaáriával zaklatja szomszédjait

Pedig még a szlovák legfelsőbb bíróság is eltiltotta ettől.

Letartóztatta a rendőrség annak a párkányi háznak a tulajdonosát, amit a szlovákiai városban élők „éneklő házként” ismernek. Nothart Éva ugyanis közel 16 éve terrorizálja környezetét azzal, hogy egész nap ugyanazt az operaáriát játssza le folyamatosan – írja az Új Szó.

A Placido Domingo által előadott ária egyébként Verdi Traviatájából van, a Kossuth utca lakóinak minden áldott nap reggel hattól este tízig kell elviselniük, tíz másodperces szünetekkel. Állítólag így akar bosszút állni azért, mert szomszédjainak kutyái az ugatásukkal zavarták a munkájában.

A lakók korábban elmondták, nem tudnak mit kezdeni a nővel, mert nem lépi túl a megengedett zajszintet, nem sérti meg az éjszakai nyugalmat, generátor is van a házában áramszünet esetére, és kifizette a jogdíjat a Szlovák Szerzői Jogvédő Szövetségnek.

A város polgármestere rendeletet hozott, aminek értelmében 1700 euróig terjedő bírsággal lehet sújtani azt, aki zeneművekkel zaklat másokat. Nothart Éva ezt a bíróságon megtámadta, de márciusban a Legfelsőbb Bíróság is a polgármesternek adott igazat. A nő azonban nem tartotta tiszteletben a döntést.

Most viszont csönd van, ugyanis az „éneklő ház” lakóját a rendőrök hétfőn berendelték kihallgatásra, majd életveszélyes fenyegetés miatt letartóztatták, és kezdeményezték vizsgálati fogságba helyezését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik