Nagyvilág

Már nem Angela Merkel a legnépszerűbb német politikus

Egyre kevesebben elégedettek a kancellár munkájával. Seehofer mélyponton van.

A német Focus idézi az ARD-Deutschlandtrend felmérést, amely szerint már nem Angela Merkel kancellár a legkedveltebb német politikus, hanem a szociáldemokrata külügyminiszter, Heiko Maas.

Az új kedvenccel a megkérdezettek 48 százaléka elégedett. Olaf Scholz, szintén szociáldemokrata pénzügyminiszter munkájával az emberek 46 százaléka kifejezetten elégedett vagy elégedett. Ugyanekkora arányban értékelték Angela Merkel tevékenységét, aki korábban rendszeresen a lista első helyén szerepelt, azonban most egy hónap alatt elvesztette támogatói két százalékát.

Horst Seehofer belügyminiszter, a CSU elnöke rekordmélységbe süllyedt, vele mindössze 27 százalék elégedett. Az SPD frakcióvezetője és egyben pártelnöke, Andrea Nahles eredményeit 34 százalék értékeli pozitívan.

Horst Seehofer elutasítottsága nem meglepetés: július elején derült ki, hogy elhunyt annak a 69 embernek az egyike, akikről a belügyminiszter elégedetten jegyezte meg, hogy a 69. születésnapján utasították ki őket. A német pártok – a CDU-CSU szövetség és az AfD kivételével – a belügyminiszter lemondását követelték azután, hogy öngyilkosságot követett el a menedékkérő.

Seehofer fejét követelik egy menedékkérő öngyilkossága miatt
Az elhunyt annak a 69 embernek az egyike, akikről a belügyminiszter elégedetten jegyezte meg, hogy a 69. születésnapján utasították ki őket.

Fotó: Michael Kappeler/dpa

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik