Nagyvilág

A pekingi állatkert megbünteti az állatokat etetőket

Járőrök fogják ellenőrizni a pekingi állatkertben, hogy a látogatók betartják-e az állatok etetésének tilalmát. Az állatkert alkalmazottai a kínai főváros városgazdálkodási hatóságának illetékeseivel közösen fognak járőrszolgálatot ellátni és a tilalom betartatása mellett feladatuk lesz, hogy a látogatókat felvilágosítsák a helyes viselkedésről az állatkertben.

Az intézmény előírása szerint kettő-négyezer forintnyi bírságot kell fizetnie annak, aki megszegi az etetési tilalmat.

Az illetékes hangsúlyozta, hogy az állatok megfelelő tápértékű, elegendő élelmet kapnak gondozóiktól és az állatok etetésével a látogatók megtörik a táplálkozási egyensúlyt, emésztési zavarokat, gyomorrontást vagy még súlyosabb problémákat okoznak.

Emlékeztetett arra, hogy 2015-ben a sanghaji állatkertben elpusztult három szarvas, mert a látogatók ehetetlen anyagokat, köztük műanyag zacskót dobtak be élőhelyükre.

Július közepe óta több mint háromszáz esetben szegték meg a látogatók az etetési tilalmat a pekingi állatkertben, ahol csak a zsiráfok pavilonjában és a gyerekeknek kialakított simogatókban szabad etetni az állatokat, ezeken a helyeken a gondozók biztosítanak megfelelő mennyiségű és minőségű élelmet az etetésre.

(MTI, kiemelt kép: Europress/AFP China Xtra)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik