Nagyvilág

Megmérgezték a hős olasz mentőkutyát, aki több életet is megmentette egy földrengés után

Az eb megölése hatalmas felháborodást okozott Olaszországban.

Keményebb büntetések kiszabását kezdték el követelni állatvédők Olaszországban, miután valaki megmérgezte és megölte Kaost, a hősként tisztelt mentőkutyát, aki több ember életét is megmentette egy 2016-os földrengés után – írta a Guardian. Gazdája szombat reggel találta holtan az ebet Sant’Eusanio Forconese városában lévő háza kertjében.

„Nem találom a szavakat” – mondta Kaos gazdája, Fabiano Ettore, hozzátéve, hogy képtelen felfogni hogyan lehet valaki képes ilyen szörnyű tettre. Elmondása szerint Kaos hajnali két órakor még életben volt, mert hallotta ugatását. Feltehetően valamikor azt követően mérgezhették meg.

Ettore és Kaos az elsők között volt, akik megérkezett a földrengés sújtotta Amatrice városába, hogy túlélők után kutasson a romok között. Az eb és gazdája heteken át dolgozott a katasztrófa helyszínén, és több életet is megmentett. A 2016. augusztusában történt földrengésben 230 ember halt meg.

Az Animalisti Italiani olasz állatvédelmi szervezet az eset után közölte: addig nem fognak nyugodni, amíg a tettest el nem fogják, és igazságot nem szolgáltatnak Kaosnak. Egyben kampány indítanak az állatvédelmi törvények szigorítására. „Meg fogjuk rázni a politikai világot”  – jelentette ki a szervezet szóvivője.

A rendőrség nyomozást indított Kaos megmérgezésével kapcsolatban.

Hősnek járó köszöntést kapott 9/11 utolsó élő mentőkutyája
Bretagne 14 évvel ezelőtt az elsők között kezdett túlélők után kutatni az ikertornyok romjai között.

Kiemelt Fotó:Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik