Nagyvilág

Agyonlőtték Milosevic volt ügyvédjét 

Belgrádi otthona előtt végeztek a néhai szerb elnököt védő Dragoslav Ognjanoviccsal.

A szerb belügyminisztérium tájékoztatása szerint az 57 éves férfi mellett volt 26 éves fia, akit szintén lövés ért, bár csak a jobb karján.
Ognjanovic a 2000-es évek elején Milosevicet védte háborús bűnök vádjával szemben nemzetközi bíróságon, de idővel néhány hírhedt alvilági vezetőnek is az ügyvédje volt.

Az utóbbi két évben a szerb és a montenegrói szervezett bűnözés több emberét is meggyilkolták Belgrádban, amit a rendőrség szerint kábítószerpiaci háború motivált.

Slobodan Milosevic hatalmát 2000-ben döntötték meg. Nemzetközi pere 2002-ben kezdődött, hatvan vádpontban folyt ellene eljárás, egyebek mellett népirtással, emberiesség elleni elkövetett bűncselekményekkel és etnikai tisztogatással vádolták, ám ítélet végül nem született, mert 2006-ban meghalt.

Egy hónapja visszaélés, felbujtás miatt egy év börtönre ítéltétk Belgrádban Slobodan Milosevic özvegyét az asszony távollétében. A nő régóta Oroszországban él, hiába adtak ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot 2005-ben, Moszkva nem adta ki Belgrádnak. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik