Nagyvilág

Petárdákból barkácsolt bomba robbant a pekingi amerikai nagykövetségnél

Kisebb, házilag készített robbanószerkezet lépett működésbe az Egyesült Államok pekingi nagykövetségénél csütörtökön, a támadó megsebesült, és senki másnak nem esett baja – közölte a képviselet és a rendőrség.

Robbanás történt Pekingben, az amerikai nagykövetség közelében
 A környéken több követség is van, itt működik az indiai, az izraeli és a dél-koreai külképviselet is.

A rendőrség szerint az eszközt petárdákból, házilag állították össze. 

A robbanás közterületen történt, a képviselet épületegyüttesének délkeleti sarkánál. A hatóságok a cselekmény elkövetésével egy 26 éves férfit gyanúsítanak, aki a  Belső-Mongólia Autonóm Terület Tungliao településéről érkezett. Csak személynevét, a Csiangot adták meg. A férfi a kezén sebesült meg.

Korábban olyan hírek is napvilágot láttak, hogy tűz is keletkezett, valamint őrizetbe vettek egy nőt, aki benzint locsolt magára, és megpróbálta felgyújtani magát.

A pekingi hatóságok nem szolgáltak magyarázattal a történtek okára, de hírügynökségek ezzel összefüggésben megjegyzik, hogy Kína és az Egyesült Államok között nemrégiben kereskedelmi vita bontakozott ki, amelyet a Donald Trump amerikai elnök vezette kormányzat kezdeményezett azután, hogy a felek 34 milliárd dolláros vámot vetetek ki egymás termékeire.

Kiemelt kép: Greg BAKER / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik