Nagyvilág

Kiszabadulhat John Lennon gyilkosa

lennon, chapman (lennon, chapman)
lennon, chapman (lennon, chapman)
38 évnyi börtön után jövő hónapban próbálkozik tizedszer.

Mark David Chapman újra kérvényezheti szabadon engedését. Azt eddig mindig elutasították, de a Mirror szerint most több esélye van, akár ki is szabadulhat augusztusi kihallgatása után. A 63 éves férfi eddig kilencszer kérte ezt, de mindig megtagadták szabadlábra helyezését.

John Lennon gyilkosa utoljára 2016-ban próbálkozott. Az énekes özvegye, Yoko Ono ellenezte szabadlábra helyezését, még mindig tartott tőle, féltette saját és fiai – Julian és Sean – életét, és úgy vélte, Mark Chapmanen bosszút os állhatnának Lennon rajongói.

Az elmúlt hónapokban ugyanakkor New York államban több olyan gyilkost – köztük gyerekgyilkosokat is –  szabadlábra helyeztek, akiknek korábbi kérelmeit szintén elutasították, ami arra enged következtetni, hogy most Chapman kéremének is helyt adhatnak.

Legutóbb arra hivatkozva utasították el kérelmét, hogy előre megfontolt szándékkal gyilkolt. Chapman is azt vallotta korábban, hogy mérges volt John Lennonra, amiért „szeretetről és békéről prédikált, mégis több millió dollárja volt”. Úgy gondolta, Lennon meggyilkolása „valódi őrangyallá” tenné őt.

A felesége, Gloria Hikoro Chapman tartja vele a kapcsolatot, korábban közösen írtak levelet Lennon özvegyének, hogy megbocsájtást kérjenek.

Szoktunk beszélgetni Lennonról is. Nincs olyan dolog, amit ne tudnánk megbeszélni. Yokóért is imádkoztunk.

Gloria szerint Chapman nem haragszik, amiért Yoko Ono azt kérte, ne engedjék ki, de már nem a Beatlest, hanem a keresztény dalokat szereti. „Mark aznap Jézus helyett magára gondolt. Akart valaki lenni, de végül egy senki lett belőle. Nagyon szomorú, hogy akkor saját maga imádatát választotta” – mondta néhány éve a nő.

John Lennon (john lennon, )
Biztosra ment Lennon gyilkosa
Mark Chapman üreges végű töltényeket használt John Lennon lelövéséhez, "mert azok pusztítóbb erejűek".

Ajánlott videó

Olvasói sztorik