Light

Megölte Lennont, hogy híres legyen

Mark David Chapman a mai napig Beatles-rajongó maradt és reméli, hogy a mennyországban találkoznak a zenészlegendával.

Életében először adott interjút Gloria Hikoro Chapman, annak a férfinak a volt felesége, aki megölte John Lennont. Másfél éve voltak házasok, amikor a gyilkosság történt és azóta is tartják a kapcsolatot, hogy a férfi börtönbe került. Évente egyszer találkozhatnak két napra – ezeket az alkalmakat mindketten élvezik, pizzát esznek, tévét néznek, fényképezkednek – mondta a 63 éves hawaii származású Gloria, aki ápolónőként dolgozik.

Mark és Gloria levelet is írt Lennon özvegyének, Yoko Ononak, hogy megbocsájtást kérjenek, de az özvegyre ez nem hatott, továbbra is azért küzd, hogy ne engedjék szabadon férje gyilkosát. „Ha Mark mondhatna valamit Johnnak és Yokonak most, az az lenne, hogy sajnálja, hogy ennyi fájdalmat okozott” – mondta Gloria 34 évvel a gyilkosság után.

Gloria utoljára hat hete járt Marknál a börtönben, ahol egy elkülönített részen találkozhatnak. Azt mondta, jobban szeretik egymást, mint valaha. „Az első dolgom az volt, hogy megcsókoljam Markot. Látogatáskor mindig viszek hozzávalókat és pizzát készítek Marknak. Van egy tévé is, együtt nézzük benne a Szerencsekereket. Hozzátette, hogy túl sok mindent nem tudnak csinálni, de szeretnek az udvaron ülni és nézni a baseballozó rabokat.

„Szoktunk beszéletni Lennonról is. Nincs olyan dolog, amit ne tudnánk megbeszélni. Yokoért is imádkoztunk” – mondta. Gloria szerint Yoko Ononak meg kellene találnia Jézust, hogy meg tudjon bocsátani Mark Chapmannek. „Remélem, egyszer találkozhatunk és elmondhatom ezt neki” – mondta. „Mark nem haragszik és nem csalódott azért, hogy Ono azt kérte, hogy ne engedjék ki a börtönből. Megérti ezt” – tette hozzá.

Amiatt viszont mérges, hogy Paul McCartney nemrég a „legnagyobb pöcsnek” nevezte Chapmant. „Természetesen azt mond, amit akar, de ha találkozott volna Markkal, szerintem kedvelné. Mark egy szerethető ember. Mindig mások érdekeit helyezi sajátjai elé, sőt örülne, ha McCartney meglátogatná” – mondta.

Gloria szerint Mark nem nagyon hallgat már Beatlest, a keresztény dalokat szereti. A férfi elmondta neki: azért ölte meg Lennont, mert úgy érezte, híres lehet és ennek nem tudott ellenállni. De azóta mélységesen megbánta. „Mark aznap Jézus helyett magára gondolt. Akart valaki lenni, de végül egy senki lett belőle. Nagyon szomorú, hogy akkor saját maga imádatát választotta” – mondta a nő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik