Nagyvilág

Lövöldözés Torontóban, meghalt egy nő is

Az ámokfutó a tűzpárbajban vesztette életét, egy sebesült kislány állapota válságos.

Torontóban a vasárnap esti lőfegyveres ámokfutásban, a lövöldöző mellett egy fiatal nő is meghalt. A sebesültek száma 13.

A város rendőrfőkapitánya azt mondta, az egyik sebesült egy kislány, akinek az állapota válságos. Mark Saunders a többi sebesült állapotáról nem tudott tájékoztatást adni.

A támadó találomra választotta ki célpontjait, kézifegyvert használt és a rendőrséggel vívott tűzpárbajban halt meg. Indítékát még nem ismerik, így azt sem tudják még, hogy terrortámadás történt-e.

Egy szemtanú videóra vette, ahogy egy feketeruhás és fekete kalapos férfi gyorsan lépked a járdán és közben lead három lövést egy boltra vagy étteremre.

Fotó: Cole Burston / AFP

Egy tanú azt mondta, testvérével éppen kiszállt autójából, amikor 20-30 lövést hallott. Futni kezdtek. Körülöttük mások is futásnak indultak.

A helyszínre rendőrök, mentők, és más készenléti szolgálatok emberei érkeztek, míg a környékén élők, egyesek pizsamában, mentek ki házaikból megnézni, mi történt.

Paula Fletcher, a városi önkormányzat tanácsnoka elmondta, úgy értesült, hogy a fegyveres zavarodott volt. A történtek nem egy bandaháború részei – tette hozzá.

John Tory polgármester azt mondta, korábban úgy gondolták, egy olyan településen élnek, ahol ilyen cselekmények nem fordulnak elő. Napjainkban ez a helyzet megváltozott, és ezt nehéz kimondani. Túl sok ember juthat fegyverhez – hangsúlyozta.

A rendőrség arra kérte a lakosokat, hogy videofelvételekkel, tanúvallomással segítsék munkájukat kideríteni a történteket. A lövöldözés Greektown városrészben történt. (mti)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik