Nagyvilág

Montenegró kormánya helyretette Trumpot

Donald Trump amerikai elnök a Fox News amerikai hírtelevíziónak adott interjújában beszélt arról, hogy Montenegró egy agresszív ország, amely akár ki is robbanthatja a harmadik világháborút. A balkáni nemzet kormánya később közleményben reagált az inzultusra, mondván büszkék a békés politikájukra és hogy stabilizálják a befolyásukat a régióban, írja a CNN.

Barátságokat kötünk, és egyet sem veszítettünk, és ezzel egy időben képesek vagyunk határozottan megvédeni a nemzeti érdekeinket

– írta a montenegrói kormány.

Napjainkban nem az számít, hogy mennyire vagy nagy vagy kicsi, hanem hogy mennyire tartod tiszteletben a szabadság, a szolidaritás és a demokrácia értékeit. Ezért Montenegró és az Amerikai Egyesült Államok barátsága és szövetsége erős és állandó.

Hozzátették, új NATO-tagállamként Montenegró békére és stabilitásra törekszik nemcsak az európai kontinensen, hanem világszerte.

A NATO alapelve, hogy rögtön a tagállamok segítségére siet, ha megtámadják őket. Tucker Carlson műsorvezető ennek kapcsán kérdezte Trumpot, hogy miért kellene a fiának megvédenie Montenegrót egy esetleges háború esetén. Ezzel csak adta az elnök alá a lovat, aki innentől harmadik világháborút vizionált a balkáni ország miatt.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik