Nagyvilág

Orbán az EU-s szankciók kártékonyságáról beszélt Putyinnal, pedig ő is megszavazta azokat

Az orosz elnök szerint Orbán Viktor jó focista.

A 444.hu vette észre, hogy bár magyar közvéleményt Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtótitkár csak általánosságban tájékoztatta a közvéleményt Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin vasárnapi találkozójáról, a Kreml honlapjára felkerült beszélgetésük szó szerinti leirata.

Ebből kiderül, hogy a magyar miniszterelnöktől nem álltak távol a bókok:

Életemben először lehetőségem volt két teljes napot eltölteni Szentpéterváron és három napot Moszkvában. Életemben először adódott ilyen csodálatos lehetőségem. Ez a két város az európai civilizáció ékköve. Nem igazán értem azokat, akik Budapestről elutaznak a Bécsi Állami Operába, de nem akarják meglátogatni a Moszkvai Nagyszínházat (a Bolsojt), amely az európai kultúra gyöngyszeme. Természetesen mindkét város mély benyomást tett rám.

Putyin pedig megemlítette, hogy Orbán Viktor jó focista.

A tiszteletkörökön túl szóba kerültek azok az EU-s szankciók is, amelyeket a közösség azután rendelt el, hogy Oroszország  elcsatolta Ukrajnától a Krím-félszigetet. Orbán Viktor kártékonynak nevezte a gazdasági szankciókat, amiket többször is megszavazott ő maga is, legutóbb éppen két hete, az összes uniós kormányfővel együtt.

Az orosz hírügynökség, a TASZSZ értesülései szerint a felek megállapodtak, hogy a tervezettnél kicsit korábban, 2019. október 27-e előtt elindítják Paks 2 főépületeinek kivitelezési munkálatait.

Fotó: Europress / AFP / Alexander Nemenov

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik