Nagyvilág

Putyin alaposan felkészült stratégiailag Trump kézfogásából, és meg is lett az eredménye

Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn a finnországi Helsinkiben először tárgyal egymással személyesen.

Trump gratulált Putyinnak a vébéhez
Az amerikai elnök szerint ez volt az egyik legjobb labdarúgó-világbajnokság valaha.

A megbeszélést megelőző rövid sajtótájékoztatón – ahogy az ilyenkor lenni szokott – a két vezető kezet rázott, és meglepő módon Trump nem tudta elnyomni orosz kollégáját.

Az ingatlanmágnás beiktatása óta világhírűvé vált keménykedő, agresszív kézfogásáról, amit Putyin úgy védett ki, hogy a bal kezével megszorította a széket, amin ült, hogy véletlenül se tűnhessen a gyengébbik félnek.

A kézfogóról egyébként készült egy fotó is, ami további kérdéseket vet fel. A képen ugyanis úgy látszik, mintha Trump a mutató ujjával rányúlt volna az orosz elnök ingére, amire konkrét magyarázatot eddig senki nem tudott adni.

MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais

A sajtótájékoztatón történt egy másik szokatlan dolog is történt, mégpedig az, hogy Trump nemes egyszerűséggel rákacsintott Putyinra, ami enyhén szólva sem jellemző testbeszéd egy ilyen helyzetben.

https://twitter.com/Stone_SkyNews/status/1018818652546756608?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1018818652546756608&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.theguardian.com%2Fus-news%2Flive%2F2018%2Fjul%2F16%2Ftrump-putin-summit-helsinki-russia-live

Kiemelt kép: MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais

Ajánlott videó

Olvasói sztorik