Nagyvilág

Kilenc órát volt az erdőben az elhagyott csecsemő

Egy gally- és törmelékkupac alá temették.

A Missoula megyei seriff hivatalát vasárnap este nyolc óra körül értesítették, hogy egy férfi fenyegeti az embereket a Lolo természetvédelmi területen. Amikor elfogták, a férfi arról beszélt, hogy valahol az erdőben el van ásva egy kisbaba.

A seriff hivatala kutatócsapatot szervezett, hat órán át vizsgálták a területet, végül hajnali fél háromkor hallották meg a baba sírását. A kisfiút hason fekve találták meg a gally- és szeméttörmelék alatt,

Az öthónapos csecsemőt a hatóságok kórházba vitték, ahol megállapították, hogy csak kisebb sérüléseket szenvedett. A kisfiú jó állapotban van, noha csak egy nedves és koszos rugdalózó volt rajta a 8 Celsius-fokos hidegben.

Néhány karcolást és horzsolást szenvedett, de összességében jól van

– mondta Brenda Bassett, a seriff szóvivője. A csecsemő az állami gyermek- és családvédelmi szolgálathoz került.

A letartóztatott férfi, a 32 éves Francis Crowley 50 ezer dolláros (14 millió forintos) óvadék ellenében kerülhet csak szabadlábra. Most veszélyeztetéssel vádolják, de a seriff szerint további vádakat is emelnek ellene.

A férfi Oregon államból származik, ahol szökevényként tartották számon. Júniusban emiatt elfogták Missoulában, ám végül szabadon engedték. Egyelőre nem tisztázott, milyen kapcsolatban áll a férfi a csecsemővel. (mti)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik