Nagyvilág

A hatodik fiút is kihozták a thaiföldi barlangból

Újabb két embert mentettek ki a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerből hétfőn, azt egyelőre nem tudni, hogy gyerekről vagy felnőttről van-e szó. A barlangrendszerben egy ifjúsági focicsapat 12 tagja és az edző rekedt benn június 23-án.

A thai mentőcsapatok négy gyermeket vasárnap már kimentettek, az akció hétfőn helyi idő szerint 11 órakor folytatódott.

Az ötödik barlangból kimentett fiút a helyi kórházba szállították, a hatodik fiúról egyelőre annyit tudni, hogy már kihozták a barlangból.

A CNN cikke szerint az időjárás egyelőre jó, de felhők jelentek meg az égen. Ha újra esni kezd az eső, megemelkedhet a vízszint a barlangban.

Narongszak Oszotthakorn, a mentést vezető felügyelő, Csian Rai tartomány kormányzója korábban úgy nyilatkozott, hogy a még bent lévő gyerekek családtagjaira való tekintettel nem hozzák nyilvánosságra a már kimentettek nevét, a kórházban lévőkkel egyelőre fizikailag nem is érintkezhetnek szüleik.

A mentés második hullámában gyakorlatilag ugyanaz a búvárcsapat vesz részt, amelyik vasárnap bent járt. Ezek a búvárok már ismerik a terepet és az ottani viszonyokat. A csapat tagjait alapos vizsgálatnak vetették alá, hogy megbizonyosodjanak arról: teljesen felkészültek a további feladatvégzésre.

Videó: félnapos leállás után megkezdődött az újabb mentés a thaiföldi barlangnál
Ugyanaz a mentőcsapat merül, ami a négy fiút is kihozta az elárasztott barlangból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik