Nagyvilág

Nem mindenki örül az interneten közvetített love storynak

A magánéletnek annyi?

Tegnap írtuk, biztos olvasták, hogy a fél világ egy szerelmi történeten pörög: egy férfi és egy nő lehet, hogy összejött egy repülőgépen. Ez volt az a cikk:

Ha nincs kedvük végigolvasni, röviden itt a lényeg: egy Rosey Blair nevű színésznőnek nem a párja mellé szólt a jegye a repülőn, ezért megkért egy srácot, hogy cseréljen vele helyet. Így az ismeretlen jóképű srác egy helyes nő mellé került, a mögöttük ülő Rosey-ék pedig végig azt figyelték, milyen interakció alakul ki köztük, és hátha össze is jönnek – ezt az egészet pedig közvetítették a Twitteren is.

Mivel a férfi és a nő (Euan és Helen) végül tényleg együtt hagyták el a repteret, az egészből óriási sztori kerekedett, megírták a lapok és Rosey valamint Euan még tévéműsorban is mesélt az esetről.

Csakhogy a történet nem mindenkinek nyerte el a tetszését. Pontosabban az a része, ahogy Rosey Blair és pasija végig közvetítették két vadidegen minden egyes mozdulatát.

A twitterezők leginkább azt kifogásolták, hogy az embernek már egyáltalán nem lehet magánélete, ha van a közelében valaki, akinek okostelefonja van, amit nem fél használni ilyen célokra.

Idézünk néhány tweetből:

„Tudom, hogy az a repülős találkás sztori sokak számára örömöt okozott, és nem szeretném ezt senkitől elvenni. De KÉREM, legalább egyetlen másodpercre gondolkozzatok el, mielőtt lefotóztok valakit és kiteszitek a képét a twitteretekre – az engedélye nélkül. Még ha kiblőrözöd az arcát, akkor is rengeteg módja, hogy valakit könnyedén beazonosítsanak.”

„Folyamatosan azon jár az agyam, hogy mennyire bizarr az a bejegyzés a repülőn utazó párról. Hihetetlen, hogy az internet ennyire megmérgezte az agyunkat és az alapvető magánszféra-védelmet, hogy már 100 tweetet írsz valami ilyesmiről, és még mindig nem érzed magad furán ettől.”

 

(Kiemelt kép: Twitter)

Nagyon melege volt, ezért kinyitotta a repülőgép vészkijáratát
Az eset szerencsére még a felszállás előtt történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik