Nagyvilág

Lövöldözés egy amerikai újság szerkesztőségében – halottak

Helyi idő szerint csütörtök este lövöldözés volt egy az Amerikai Egyesült Államok Maryland államában található Annapolis egyik helyi újságjának szerkesztőségében.

A Capital Gazette egyik munkatársa, Phil Davis arról írt a Twitteren, hogy miután behatolt az épületbe, egy magányos fegyveres az üvegajtón keresztül több embert lelőtt a szerkesztőségben.

A megyei rendőrség közlése szerint a lövöldözésnek 5 halálos áldozata és több nagyon súlyos sebesültje van.Egy sebesültet a Marylandi Egyetemi Kórházba szállítottak.

Larry Hogan kormányzó a CBS News-nak nyilatkozva elismeréssel beszélt a rendőrökről, akik a bejelentés után 60 másodpercen belül a helyszínen voltak.

A feltételezett elkövetőt letartóztatták, a CBS News úgy tudja, hogy egy húszas éveiben járó fehér férfiról van szó. A CNN forrásai szerint az őrizetbe vett gyanúsított nem volt hajlandó együttműködni a hatóságokkal.

Donald Trump amerikai elnök részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak és köszönetet mondott a helyszínre érkező hatóságoknak.

Kiemelt kép: Europress/AFP PHOTO/SAUL LOEB

Ajánlott videó

Olvasói sztorik