Nagyvilág

Így juthat haza a magyar kisfiú, akit Amerikában szakítottak el a szüleitől

Mint korábban megírtuk, hónapok óta szüleitől elválasztva, egy bronxi befogadóállomáson tartják azt a kétéves magyar kisfiút, akit szüleivel fogtak el a kanadai-amerikai határon. Levente nem beszél angolul, a hírek szerint alig eszik. Az apa és az anya őrizetben van, a Magyarországon élő 23 éves nővér igyekszik eljárni a gyerek érdekében. A testvér több papírt kitöltött és jelezte, hogy kiutazna Amerikába a gyerekért, egyelőre azonban nem járt sikerrel.

A külügyminisztérium felvette a kapcsolatot a gyermeket felügyelő intézettel, szakembereink Magyarországon is vizsgálják a hazahozatal feltételeit és lehetőségeit

Blikk most azt írta, hogy a család ügyét ingyen elvállalta egy ügyvédi iroda, akik azon dolgoznak, hogy a gyerek mielőbb kiszabaduljon az intézetből. Elmondásuk szerint ugyan komplikált az eset, de mindent megtesznek azért, hogy újra együtt lehessen a család.

A kisfiú nővérének felajánlották, hogy kifizetik a repülőjegyét, hogy minél hamarabb Amerikába utazhasson, neki ugyanis kiadhatják Leventét, mivel családtag, de ehhez kellenek fizetési igazolások és különböző hivatalos iratok. Ha a hatóságok szerint nem keres eleget, akkor az ügyvédi iroda szponzorként segíthet neki.

Ezeket a sebeket egy elnöki rendelet nem gyógyítja be
Donald Trump ugyan aláírta a bevándorló családok szétszakítását megakadályozó rendeletet, de már így is több ezer olyan szülő és gyerek van, akiknek kérdéses a sorsa.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Joe Raedle/Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik