Nagyvilág
Washington, 2016. július 16.
A török puccskísérlet ellen tüntetõk török zászlókkal a washingtoni Fehér Ház közelében 2016. július 15-én. A török hadsereg egy része július 15-én este megkísérelte átvenni a hatalmat, és összecsapásokat folytatott a rendõrséggel Ankarában és Isztambulban. A hajnali órákban a kormányfõ bejelentette, hogy visszaverték a puccskísérletet. A hadsereg 2839 tagját - köztük közkatonákat és magas rangú tiszteket - vettek õrizetbe. Az összecsapásokban a puccsista áldozatokat nem számítva 161 ember vesztette életét, 1440 megsebesült. Legkevesebb 104 puccsista halt meg a harcokban, a török kormányfõ ezt nem erõsítette meg.  (MTI/EPA/Shawn Thex)

Eltörölnék a házi feladatot a török iskolákban

24.hu
24.hu

2018. 06. 20. 12:50

Ismet Yilmaz oktatási miniszter a 2019/2020-as tanévtől eltörölné a török iskolákban a házi feladatot. Elmondása szerint szeretnék, ha a tanulók inkább magára a tanórára összpontosítanák a figyelmüket, és az anyagot már ott elsajátítanák.

Ugyanakkor a memorizálás módszerét is megszüntetnénk

– jelezte a tárcavezető, hozzátéve, hogy projektmunka keretében a tanárok mégis adhatnának a gyerekeknek otthonra feladatot.

Yilmaz hangsúlyozta azt is, hisznek abban, hogy a gyerekek otthon átismétlik az órán tanultakat. Rámutatott, azt szeretnék, ha a török diákok megszereznék azt a képességet, amellyel az életben is használni, hasznosítani tudják az iskolában megszerzett tudást.

Az előttünk álló korszaknak megfelelő oktatási rendszert fogunk biztosítani a gyerekeknek

– nyomatékosította.

A miniszter nem részletezte, hogy a tervezett intézkedések pontosan mely iskolatípusokat érintenék.

Törökországban 2012 őszétől a tankötelezettség nyolc évről tizenkettőre nőtt. A gyerekek az alapfokú oktatásban 8, a középiskolában négy évig tanulnak.

Általános iskolának az első négy osztályt hívják, az 5-8. évfolyamot középső iskolának nevezik. Középfokú oktatás kizárólag líceumokban folyik. A 2017/2018-as tanév során az alap- és középfokú oktatásban mintegy 18 millió diák vett részt.

(MTI, kiemelt kép: MTI/EPA/Shawn Thex)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.