Nagyvilág

Trump vejének apja szerint pöcsfejek dolgoznak az etikai szervezetekben

Miközben a családi cégek szépen híznak, Charles Kushner kifakadt az összeférhetetlenségi vizsgálatok miatt.

Pöcsfejek, akik nem kapnának rendes állást – ez a véleménye az összeférhetetlenségi vizsgálatokat folytató szervezetek dolgozóiról Charles Kushnernek, aki az amerikai elnök vejének, Jared Kushnernek az apja. Pénteki interjújából a Huffington Post idéz.

A Kushner családdal szemben leginkább azért folynak etikai vizsgálatok, mert az elnöki vej fontos tanácsadói szerepet tölt be a Fehér Házban, miközben továbbra is részesedik a családi ingatlanvállalkozások nyereségéből. Márpedig Donald Trump hivatalba lépése óta ezek a vállalkozások komoly üzleteket ütöttek nyélbe Jared Kushnernek és azoknak köszönhetően, akik szeretnének az elnöki család kedvében járni.

Charles Kushner szerint azonban az etikai szabályok betartását vizsgáló szervezetek távol tartják a gazdag, okos és sikeres embereket a kormányzati feladatoktól, csak azt akarják biztosítani, hogy szegény, sikertelen emberek kerüljenek a kormányba.

Attól, hogy sikeres vagy, még nem kellene megbüntetniük a hülye etikai szervezeteknek olyan dolgok miatt, amik „lehetségesek”

– jelentette ki, majd arról beszélt, hogy fia és menye, Ivanka Trump mit áldozott fel azért, hogy bekerüljön a kormányzatba, azzal az egyedüli szándékkal, hogy jót tegyenek az országgal és a világgal, és segítsenek az embereken. (Fotó: Europress – Chris Hondros/Getty Images/AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik