Nagyvilág

Trump elengedte veje kezét

Jared Kushner már nem fér hozzá a szigorúan titkos iratokhoz.

Megfosztották legmagasabb biztonsági besorolásától Donald Trump vejét a Fehér Házban – jelentette a Politico, amely három forrásból értesült arról, hogy Jared Kushner a szigorúan titkos információkhoz már nem férhet hozzá, csak a titkos minősítésűekhez.

A lap úgy tudja, nem az elnök veje az egyetlen; minden olyan fehér házi munkatárs biztonsági fokozatát leminősítették, aki csak ideiglenes biztonság jogosultságot kapott.

Az ügy a családon belüli erőszakkal vádolt Rob Porterrel összefüggésben került napvilágra.

A korábbi személyzeti titkárral kapcsolatos vádakkal egy időben derült ki, hogy mellette az elnök környezetéből mintegy tucatnyian állandó biztonsági besorolás nélkül kaptak betekintést az ország legtitkosabb dokumentumaiba.

Az elnök veje tanácsadóként dolgozik Trump mellett. Trump megadhatná neki az állandó hozzáférést a szigorúan titkos információkhoz, ám úgy határozott, hogy ezt a döntést John Kelly kabinetfőnökre bízza.

A Politico úgy tudja, csütörtökön részletes tájékoztatást kapnak az érintettek arról, hogy mihez férhetnek hozzá, és mihez nem. Emellett arra is felhívják a figyelmüket, hogy büntetőjogi következményei lehetnek, ha ezt megszegik.

Gyerekes, tájékozatlan, akaratos – így beszélnek Trumpról a stábtagok
Egy január elején megjelenő könyv talán még az eddigieknél is kedvezőtlenebb színben tünteti fel Donald Trump amerikai elnököt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik