Nagyvilág

Egy dollár kártérítést ítéltek meg a rendőr által lelőtt férfi gyerekeinek

A fekete férfi állítólag fegyvert rántott, de a pisztolya a hátsó zsebében volt, amikor már nem élt.

Mindössze négy dollárt ítélt meg az esküdtszék a négy évvel ezelőtt agyonlőtt Gregory Hill anyjának és három gyerekének. A fekete férfit saját garázsában egy rendőr ölte meg. Az ítéletről az NBC tudósított.

Az eset előzménye az volt, hogy az utca túloldalán lévő iskolából bejelentés érkezett a hangos zene miatt. Két rendőr – egyikük Christopher Newman – vonult ki a floridai házhoz. Bekopogtak, Hill kinyitotta a garázsajtót, de a rendőrök szerint, amint meglátta őket, el is kezdte visszacsukni, és fegyvert rántott. Newman ekkor tüzet nyitott. Hillre egyébként úgy találtak holtan a garázsban, hogy megtöltetlen fegyvere a hátsó zsebében volt.

A rendőrt és felettesét, Ken Mascara megyei seriffet Hill anyja perelte be. Az esküdtszék azonban felmentette Newmant, és azt állapította meg, hogy az eset szinte teljes egészében a lelőtt férfi hibájából történt, mert részeg volt. Mindössze egy százalékban állapították meg Mascara felelősségét.

Amikor Hill menyasszonya, Monique Davis meghallotta, hogy egy-egy dollárt ítéltek meg a férfi anyjának és a három gyereknek, remegve ment ki a tárgyalóteremből. A család ügyvédje, John Phillips azt mondta, ennél még az is jobb lett volna, ha nem ítélnek meg semmit, mint hogy azt mondják a gyerekek szemébe, hogy az apjuk elvesztése felett érzett fájdalmuk egy dollárt ér. Felettébb érdekesnek tartja azt is, hogy ha Hill valóban fegyvert rántott, akkor az hogyan került vissza hátsó zsebébe, mielőtt meghalt.

Az esküdtszéknek nem kellett megindokolnia a döntést. Mascara seriff viszont közleményt adott ki, melyben az áll, hogy örömmel fogadta az ügy lezárultát, és szerinte Newman az adott körülmények közt a legjobb döntést hozta.

Monique Davis viszont elvárná a rendőrségtől, hogy ismerje be: hibáztak, és változtassanak azon, ahogy az ilyen helyzeteket kezeli. Közölte: addig nem adja fel, amíg nem szolgáltatnak igazságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik